19:00

Nora BK

Referat: Frövi IK - Nora BK

Vinst för Frövi IK mot Nora BK med 4-3 hemma på Fröjevi
Det är alltid spännande att gå ut och göra första träningsmatchen efter en månads försäsongsträning. För motståndet stod Nora BK tillhörande div 4. Tränarparet Fredrik och Simon gav samtliga spelbara spelare speltid under matchen och gjorde många byten under matchen och det är mycket positivt och glädjande att vi har en bredd trupp. Matchen hinner knappt börja innan det rasslar till i nätet bakom Noras målvakt och det är i andra spelminuten som Burin gör 1-0 efter att Runa jagat och pressat en back och målvakt till ett misstag vilket medförde att bollen hamnade hos Burin som från 20 meter enkelt placerade bollen i mål - kanonstart för FIK. Nora som satsat hårt i år med många nyförvärv från både Lindesberg och Sköllersta ville inte vika ned sig utan försökte spela sitt spel och man lyckas redan i spelminut 5 kvittera (1-1) på ett skott som smet förbi Ludde som gjorde en bra match i FIK´s mål. I spelminut 10 visar vårt nyförvärv Runa att han har fart på benen då han glider förbi Noras högerback och från kortlinjen spelar snett bakåt men ett nora-ben täcker till hörna. I spelminut 13 får Nora ett bra läge men skottet går utanför Luddes vänstra stolpe. I spelminut 16 hittar OH fram med ett pass till Johannes som tar emot och passar vidare till Runa som kommer in i straffområdets högrasida och går förbi målvakten men kommer förlångt ned på kanten och från svår vinkel lyckas få med sig en hörna. I spelminut 18 kommer en forward i Nora rusande mot Ludde i mål, med Calle B hårt uppvaktande i ryggen, ett skott kommer men Ludde är bra med. Nora tar ledningen med 1-2i spelminut 22 efter att ett skott från Noras vänsterkant letat sig in i mål via Luddes vänstra stolpe. Mellan spelminut 23 och 30 har vi tre hörnor men alla blir resultatlösa. I spelminut 37 kommer 2-2 och det är Runa som blir målskytt efter ett mycket bra Frövi-spel med flera fina pass inom flera lagdelar innan bollen letade sig fram till Runa som från straffområdslinjen "vände upp" och med vänsterfoten placerade bollen säkert i nät. Ludde gör en bra räddning med fyra minuter kvar av första halvlek när en motståndare kommer igenom på mitten. I första halvleks sista minut är vi väldigt nära att ta ledningen när Runa kommer ensam med Noras målvakt men ett målvaktsben hindrar Runa att komma förbi - väldigt bra läge som uppstod på en kontring. 2-2 i paus får ses som rättvist med två lag som försökte spela ett bra spel i ett bra tempo.
Andra halvlek hinner precis börja innan FIK får en hetchans och det är Simon som snappar upp en målvaktsretur men Simons skott räddas. Frövis ledningsmål, 3-2, kommer i spelminut 48 och det är Kevin som placerar bollen säkert i nät efter ett härligt pass från Simon. I spelminut 55 kommer 4-2 och det är Simon som från straffområdslinjen placerar in bollen i målvaktens högra hörn, passet till Simon kom från Runa som spelade bollen snett bakåt helt enligt skolboken. Nora ville inte förlora matchen om Bergslagen utan gick för reducering och hade några chanser mitt i andra halvlek med Ludde i Frövis mål var alltid med. Mellan spelminut 65 och 80 har båda lagen två hörnor var men alla fyra blir resultatlösa. I spelminut 81 hjälper Ashim i Frövis försvar Ludde i målet att avväpna ett bra läge för Nora. Sista 10 pressar Nora på för att försöka närma sig FIK`s mål men Frövi är stabila. Med endast två minuter kvar av matchen lyckas Nora reducera (4-3) efter att ha hittat fram med ett lyft in i mitten som förvaltades med ett skott som gick in i mål.
Vi vinner vår första träningsmatch för året mot Nora BK med 4-3 där vi går runt med 20 spelare och gör många byten. Vinsten är välförkänt i en välspelad match och vi fick positiva svar under matchen som ger oss bra förutsättningar i vår spännande fotbollsresa under vårt jubileumsår - FIK 100år!